Андрій Юркевич/Andriy Yurkevych


Андрій Юркевич

Андрій Юркевич
Ім’я при народженні Андрій Юркевич
Народження лютий, 1983, Львівська область
Освіта Дрогобицький університет
Громадянство  Україна Україна
Національність українець
Рід діяльності актор, режисер, громадський діяч, кореспондент
Роки діяльності .
Дружина Олена Юркевич
Діти .
Батьки .
. .
дрогобицькі діячі культури
Андрій Юркевич (нар. 9 (?) лютого 1983, Львівська область) — педагог, випускник ДДПУ, актор, режисер молодіжного театру "АЛЬТЕР", філософ, громадський діяч, директор Трускавецького Народного Дому (з лютого 2012), новатор у сфері театрального мистецтва в Дрогобицькому регіоні, автор статей у сфері сучасного мистецтва, один із авторів інтернет-газети "Майдан", член редколегії інформаційно-мистецького журналу"Альтернативи" (з 2011).
За його режисерства було поставлено такі відомі перфоманси на сценах України та Польщі як "Мрії-N", "N-клас", "Schulzland", "Справа 82 100", "Щоденник зубного болю". Координатор та учасник понад 20 мистецьких проектів та виставок як місцевого, так і міжнародного характеру. Серед них - "Artvilla", "Франко-фест", "Велика Гаївка", "Ніч культури", "Півтора міста", "Міжнародний фестиваль Бруно Шульца" тощо.
Молодого режисера по праву можна назвати "мистецьким послом", адже завдяки його діяльності із мистецьким середовищем Дрогобича було досягнуто чималих зрушень, вихід із летаргії і периферії мистецького життя. Вдалося досягти співпрацю на рівні Варшави, Кракова, Любліна та Львова.