Кав'ярня-ресторація "Локаль на Панській"

Матеріал з Дрогопедії — дрогобицької енциклопедії
ЛОКАЛЬ НА ПАНСЬКІЙ
Kawiarnia-restauracja ''Lokal na Pańskiej''

Логотип
Країна Україна
Місце Дрогобич/Drohobycz
.

 кавове чарування бариста
Локаль на Панській (пол.Kawiarnia-restauracja Lokal na Pańskiej) - кав'ярня-ресторація у стилі ретро, що знаходиться в центральній частині Дрогобича, на вулиці Тараса Шевченка. "Локаль на Панській" відтворює камерну атмосферу періоду старої Галичини, на стінах раритетні поштівки, старі вивіски, елементи декору міжвоєнного часу та предмети (зокрема, сувеніри) пов'язані із Дрогобичем та його традицією. За своїм рахунком, це шостий новочасний дрогобицький заклад типу "кав'ярна", та перший формату "кав'ярня-ресторація".
Перед входом до закладу встановлено кований велосипед "пені-фардинг" Джеймса Старлі, що є символом закладу і відомим символом вікторіанської епохи. Велосипед цієї конструкці (з переднім великим колесом) був винайдений і поширений в той період, коли дрогобицька вулиця короткий час носила славнозвісну назву Панська.
До речі, на дрогобицьких вулицях міста вперше з’явився велосипед в 1895 році. Заклад подає фірмову каву - "Кава Святого Дроґо".

Історія Локалю

Відкритий заклад 23 березня 2014 на вулиці, що у 80-х роках XIX носила назву вулиця Панська. Розміщений заклад у підвальному приміщенні будинку 1906 року, в якому знаходилася стара аптека Артура Сімона (за колишньою адресою вул.Міцкевича,9).

Інтер'єр

Lokal:
««В інтер’єрі «Локалю на Панській», здебільшого, використано автентичні антикварні речі, що використовувались в кінці XIX - на початку XX століть в Галичині в поєднанні із сучасними авторськими виробами та декорами. Також, на стінах в зеленій залі присутні репродукції двох великих геніїв Дрогобича – Готліба Мауриція та Бруно Шульца... » »

Концепція Локалю

Поширення найкращих галицьких традицій кави.

Локаль та традиція "старого" в "новому"

"Локаль" - це щось старе, чи забуте нове? Заклад в себе увібрав кращі традиції галицьких ресторацій та кав'ярень, які гармонійно доповненні місцевою традицією та автентикою. Заклад також продовжeє і культивує традицію відомих австрійських та польських кав'ярень Дрогобича.

Кава & Локаль

.

Джаз & Локаль

.

Історія дрогобицьких кав'ярень

.

Вулиця Панська та кавова традиція

Артур Сом:
««Вулиця Панська - це архітектурна європейська традиція, краса простору та місця, це запах гіркої цинамонової кави, яку тут вчилися пити віддавна, це австрійська минувшина, котра зустрічає свою старість в сьогоденні. Ця вулиця, то є найкращий кавалок старого Дрогобича... » »

Джерела та посилання

  • Цікавий "Локаль на Панській"//Drohobyczer Zeitung