Дрогобицька семінарія

Дрогобицька духовна семінарія - вищий навчальний заклад УГКЦ в м.Дрогобич, створений, як самостійна структурна одиниця у вересні 2003 із реорганізації Катехитичного Інституту.

Це третій заклад у ряді духовних інституцій, який утворилися на наших теренах  з часів виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля [1].


Заклад носить ім’я блаженних Дрогобицьких священомучеників Северіяна, Якима та Віталія.
Щороку на 1-курс поступають бл.16 абітурієнтів. 
Викладацький склад - 29 викладачів (станом на 2012 рік).
На базі семінарії студенти видають власний християнський часопис "СЛОВО", який поширюється на парохії СДЄ.
Першим ректором семінарії став - (?)


Коротка історія____________________

У 2003 році богословський ф-т Єпархіального катехитичного інституту було виокремлено в самостійний  заклад під назвою - Дрогобицька Духовна Семінарія блаженних священномучеників Северина, Якима та Віталія. Невдовзі був прийнятий окремий Статут та Устав семінарії. 

Вони передбачають: колегію на чолі з ректором, професорсько-викладацьку раду, студентське самоуправління на чолі з деканом семінарії, обраним семінаристами. Навчання в семінарії триває шість років за п’ятиденним навчальним тижнем. 

В самій навчальній структурі проводяться/дозволяється: молитва в каплиці, навчання в аудиторіях, користування бібліотекою, комп’ютерним класом із виходом до мережі Інтернет, харчування в трапезній і проживання в комфортабельних помешканнях, можливість занять спортом – все знаходиться під одним дахом в центрі Дрогобича на одній із найстаріших вулиць міста - Гончарській. 

 Джерела___________________________
  1. Передісторія 
Посилання  ________________________

Дописати коментар

0 Коментарі