«Бродяга/Беглец»


«Бродяга/Беглец» -  збірник віршів, що вийшов у Дрогобичі (видавництво «Коло») у 2011 році за авторства київської поетеси Наталії Бельченко. Збірник містить кілька рядків присвячених Дрогобичу.


Презентація:
25 лютого до Дрогобича завітала київська поетеса Наталья Бельченко – лауреат літературної премії Хуберта Бурди (Німеччина, 2000) і літературної премії ім. Миколая Ушакова Національного союзу письменників України (2006). Її вірші перекладені на німецьку, французьку, англійську, польську, корейську мови. Зустріч пройшла, як літературний вечір у „Галереї Чирка-декор” на 16.00, де була спрезентована нова книга, шостий збірник поетеси – „Бродяга/Беглец”.

Атмосфера збірки
Стиль «книги» - урбаністичні мотиви.
Ця збірка віршів має свій дух, мозаїку простору місць, в якому чується місто, в яке закохана поетеса – в Київ, про який говорить майже кожен її рядок. До унаочнення образів „свого” міста  зверталися велика група письменників: Ф.Достоєвський, Дж.Джойс, Ф.Кафка, що писали про мандрівку людиниу вулицями міста. Дрогобич також удостоювався не одного рядка у творчості Бруно Шульца, Анджея Хцюка чи Казимира В’єжинського. І як написала у рядках, то: „Не треба ховатись, тікати/Обійстями до передмість, Бо в місті вуста немовляти/І правду воно розповість”.     

Дописати коментар

0 Коментарі