TNDT (музична група)


TNDT
Основна інформація
Жанр поп-панк, поп-рок, Modern rock, Alternative
Роки 2010 - до тепер
Країна Україна Україна
Склад Василь Шуневич
Олег Перепелиця
Антон Коханий
Назар Задорожний
Славко Проців
Василь Савчишин
Колишні
учасники
Слава Слесь
Олесь Маник
 https://vk.com/tndtband
TNDT (The New Damn Thing - з анг. нова риса) — молодіжна дрогобицька музична група, створена 21 травня 2010 року в Дрогобичі. Виконує композиції на англійській та українській мові в стилі акустичний рок та поп-панк з використанням акустичних гітар, барабану, саксофону та сопілки. 
TNDT один з перших, хто виконує власні композиції у стилі поп-панк на території Дрогобиччини.

Перший, фактично, сольний виступ групи відбувся на запрошення ГТМ "ВКаменярі" (Youngsoul) у червні 2011 на акції "Шкарпетковий канат єднання" організований до Дня молоді. "Другий", репрезентаційний сольний виступ відбувся 29 січня 2012 року.

Засновником групи є Олег Перепелиця та Василь Шуневич.

У репертуарі групи (станом на поч. 2012) 18 пісень. Першою піснею гурту стала "Скрий мене в собі" на слова Слави Слесь.

Автор текстів (крім учасників групи) - Андрій Кузьмін.

Історія

Історія створення гурту починається із Олега Перепелиці та Василя Ушневича, які започаткували гурт. У  грудні 2010 до складу гурту увійшов Антон Коханий (бас-гітара). Згодом, у лютому 2011, до групи приєдналася Слава Слесь. Того ж року в серпні група поповнилася черговим учасником, ним став ударник  Олесь Маник. З того часу гурт творив свої композиції в акустичному варіанті та на електрогітарі. В грудні 2011 до TNDT долучився музикант Славко Проців, який розширює виконання з допомогою гри на саксофоні, сопілки, гармонії, дримби.

29 січня 2012 відбувся репрезентаційний сольний виступ на малій сцені "Альтер", з яким гурт співпрацює до тепер.

В березні 2012 гурт покидає Олесь Маник і з'являється новий ударник Назарій Задорожник. У квітні 2012 гурт записав свій перший студійний запис (пісня "Москіто"). 22 квітня 2012 групу покидає вокалістка Слава Слесь. На сьогоднішній день, гурт вже працює на творчій ниві півдесятиліття і за цей час, коли чимало гуртів розпадалися, то TNDT зберіг своє єдність.

В липні 2012 виступили на музично-мистецькому фестивалі "Франко-Фест". У травні 2014 гурт виступив на VI Міжнародному фестивалі Бруно Шульца. 

Склад


Теперішні
 
 
Колишні
  • Олесь Маник
  • Слава Слесь

Посилання та джерела