Олег Пінчук


Олег Пінчук (нар. 15 червня 1960 р. у Дрогобичі) - відомий український скульптор, заслужений  художник України; перший українець-аспірант Вищої школи візуального мистецтва у Женеві. Одружений на Лілії Добжанській (мистецтвознавець), має двох дітей: донька Оксана, син Богдан.

Роботи дрогобичанина виставлялися та зберігаються в галереях Києва, Одеси, Відня, Мюнхена, Женеви, Москви. А також у приватних колекціях Канади, США, Великобританії, Франції, Німеччині, Швейцарії, Японії, Росії та України. Скульптури митця була і у колекції покійного Івана-Павла ІІ.

Короткий творчий життєпиc________________
1977-1982 - студія образотворчого мистецтва Г.Я. Хусіда в м. Києві
1982-1988 - факультет скульптури Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.
1993-1995 - післядимпломне вдосконалення навичок в Вищої школі візуального мистецтва (ESAV) у Женеві (Швейцарія); цикл "expression tridmensionelle"


Цитата_________________________________
"Каждый созданный Олегом Пинчуком образ – результат индивидуальных трансформаций объектов причудливого мира в преломлении воспоминаний детства и гипердинамичной действительности, не знающей национальных и государственных границ. Европейская правильность соседствует и вполне гармонично уживается у него со славянской изобретательностью. И совершенно особым, лукавым и обаятельным украинским авантюризмом..."

Лілія Добжанська, мистецтвознавець


Джерела__________________________________
  1. Gazeta.ua
  2. Багнет
  3. Бульвар Гордона
  4. Ліля Добжанська про скульптора

Дописати коментар

0 Коментарі