Колоради


Головний колорад
зображення фотожаба
Колоради (хештег ) — проросійські деструктивні елементи/диверсійно-терористичні групи, які свідомо діють в цілях Російської Федерації на Українській території задля дестабілізації і розгортання локально-регіональних конфліктів на мовно-територіальній чи на етнічній основі із можливістю захоплення приватних, муніципальних, державних об'єктів, комунікацій, транспортних сполучень або цілиих міст.  

Під цим словом, у широкому значенні, також мають на увазі: пострадянські активісти, російські диверсійні групи, (проплачені) антимайданівці, або громадяни Росії, озброєні диверсійні/бандитські формування, антиукраїнські (люмпенізовані) активісти, члени терорестичних угруповувань, рашисти, окупанти, інтервенти, сепаратисти, правопорушники, заїжджі елементи, тітушки. 

Діють за підтримки російських спецслужб та завдяки пропаганди, в основному, російських ЗМІ, які поширюють завідома неправдиву інформацію для створення їм необхідного антиукраїнського настрою у населення. 
Головною ознакою колорадів є російська символіка і, зокрема, георгіївська стрічка, а також знаряддя для нападу на мирних демонстрантів (від бит до вогнепальної зброї). 

Слово широко почалося використовуватися з квітня 2014 року.
Активно вживається на позначення проросійських елементів в сюжетах "5 каналу". 

Цілі колорадів

Ціленаправленні провокації. Захоплення муніципальних, державних об'єктів та комунікацій. Дестабілізація Південно-Східних територій України, самопроголошення і політичне відокремлення, знищення українських символів, вимагання особливого захисту і розширення прав російськомовних, які мають мати право жити у "маріонетковій" республіці під патронатом РФ чи/або у складі РФ на правах суб'єкта фередарції. 


"Міфологія аргументів"


"Міфотворчими" аргументами колорадів є - захист від Правого сектору та від дій "центральної" влади, яку захопили "нео-фашисти" тощо.